بازسازی ساختمان

بازسازی ساختمان حرفه ای گسترده و بسیار تخصصی است و موفقیت در اجرای صحیح و اصولی آن نیازمند تجربه و تخصص فراوان است. تسلط و مدیریت صحیح بر بخشهای مختلف یک پروژه بازسازی ساختمان نیازمند استفاده از مهندسین و متخصصین کارآزموده و حرفه ایست.

بازسازی ساختمان
بازسازی ساختمان

منظور از بازسازی چیست ؟

بازسازی ساختمان به مجموعه کارهایی اطلاق میشود که شامل تغییرات کلی و ایجاد تغییرات اساسی در ساختمان می‌شود اگرچه بخشی از این فعالیتها صرف نوسازی و تغییرات جزئی نیز خواهد شد. بطور کلی هدف از بازسازی افزایش طول عمر بنا و مجهز شدن ساختمان فرسوده به امکانات و تجهیزات روز است.

بازسازی ساختمان در صورتی که با کارشناسی دقیق و بصورت اصولی انجام شود میتواند تفاوت چندانی با ساخت مجدد یک ساختمان نخواهد داشت اگرچه ذکر این نکته ضروری است که برخی از ساختمانهای فرسوده امکان بازسازی را ندارند یا درصورت بازسازی دوام و کارآیی یک ساختمان نوساز را نخواهد داشت.

مراحل بازسازی ساختمان

بازسازی یک ساختمان بسته به نوع بازسازی و توان ساختمان میتواند متفاوت باشد. به عنوان مثال ممکن است در یک پروژه نیازی به تقویت ستونها و استحکامات نباشد یا تاسیسات ساختمان کاملا سالم و کارا باشند. بنابراین در ادامه این مطلب مراحل بازسازی کامل یک ساختمان را ذکر خواهیم کرد.

پیش از اجرای پروژه بازسازی

  1. مشاوره و کارشناسی
  2. طراحی فضا و امکانات برحسب نیاز و با توجه به توان ساختمان

اجرای پروژه بازسازی

  1. تخریب یا تغییر قسمتهای پیش بینی شده ( توافق شده با کارشناسی )
  2. تقویت استحکامات ساختمان در صورت نیاز
  3. تعمیر و مرمت تاسیسات ( مکانیکی و برقی )
  4. نوسازی قسمتهای داخلی
  5. تعمیر یا اجرای نما

در ادامه توضیحاتی را پیرامون آنچه در بالا بطور فهرست وار اشاره شده است را مطالعه نماید.

تشریح مراحل بازسازی ساختمان

مشاوره و کارشناسی

کارشاسی و برآورد امکانات و هزینه انجام یک پروژه دقیقا به اندازه اجرا اهمیت دارد. بنابراین قبل از شروع بازسازی ساختمان باید بدانیم که

  1. آیا اصولا ساختمان مورد نظر برای بازسازی مناسب است و تا چه اندازه میتوانیم آنرا بازسازی کنیم؟
  2. امکانات و انتظارات کارفرما را تا چه میزان میتوان برآورده کرد؟
  3. برآورد صحیح زمان و هزینه اجرای پروژه بازسازی ساختمان
  4. طراحی و برنامه ریزی برای اجرای پروژه در صورت توافق با کارفرما ( مالک )

طراحی فضا و امکانات

یکی از مشکلاتی که در بازسازی ساختمان وجود دارد، طراحی فضای جدید یا جابجایی بخشهایی از ساختمان است ، چرا ؟

ستون ها و استحکامات ساختمان و همینطور اجرای تاسیسات آب و فاضلاب مهمترین موانع در اجرا و ایجاد فضای جدید هستند. در بسیاری از پروژه ها عملا امکان جابجایی بخشهای مختلف ساختمان مانند اتاقها و سرویسهای بهداشتی وجود ندارد بخصوص که اگر قرار باشد تنها یکی از واحدهای ساختمان را بازسازی کنید !

به هرترتیب طراحی فضا و امکانات تا جائی که ساختمان اجازه دهد یکی از مهمترین و پر تقاضا ترین مراحل یک پروژه بازسازی ساختمان است بویژه اگر بنا یک ساختمان مسکونی باشد.

تخریب و تغییر قسمتهای پیش بینی شده

در یک پروژه بازسازی ساختمان، تخریب و یا تغییر کلی بخشهایی از ساختمان مورد نیاز است. دیوارها، کفپوش و کف سازی، سرامیک های سرویس بهداشتی و آشپزخانه، کمدهای دیواری، گچ و نازک کاری ها، محل قرارگیری لوله های آب و مواردی از این قبیل.

اگر همه چیز بخوبی پیش بینی شده باشد و مانع خاصی وجود نداشته باشد این بخش از بازسازی بین یک تا سه روز ( برای یک طبقه ) و بر حسب متراژ ساختمان زمان نیاز دارد.

بد نیست بدانیم که در بسیاری از پروژه های بازسازی گاهی دردسرهایی ایجاد میشود که زمان آنرا بطور محسوسی افزایش میدهد. مثلا در هنگام کندن و برداشتن کف پوش و سرامیک لوله های انتقل آب یا سیستم گرمایشی آسیب ببیند ! بخصوص که قرار نباشد آنرا مرمت کنیم. اگرچه گروه های حرفه ای و با تجربه احتیاط های لازم را در این موارد همواره رعایت و به تیم اجرائی گوشزد میکنند.

تعمیر و تغییرات در تاسیسات

تاسیسات یک ساختمان به دو دسته تقسیم میشود. تاسیسات برقی و تاسیسات مکانیکی که این دو دسته برحسب نوع و کاربری ساختمان میتواند شامل تجیهزات و دستگاه های خاصی باشد.

تاسیسات برقی شامل سیسم کشی و دستگاه های متصل به شبکه انتقال برق نظیر آسانسور، آنتن مرکزی، پله برقی، تجهیزات هوشمند سازی ساختمان و غیره میشود.

تاسیسات مکانیمی شامل لوله های انتقال گاز، آب و فاضلاب، سیسم تهویه مطبوع و مواردی نظیر آن است.

تمامی این موارد باید قبل از نوسازی و به اصطلاح نازک کاری انجام شود.

نوسازی قسمتهای داخلی

سرامیک کاری، عایق کاری و آب بندی، گچ کاری و تزئینات دیوار، ساخت کمد دیواری، تعویض دربهای قدیمی، کابینت و دکوراسیون، رنگ کاری، کاغذ دیواری و مواردی که به داخل ساختمان مربوط میشود پس از تعمیر و تغییر در تاسیسات ساختمان اجرا میشود. در صورتیکه یکی از واحدهای ساختمان نیاز به بازسازی داشته باشد این مرحله آخرین مرحله از بازسازی محسب میشود. در غیر اینصور نمای ساختمان آخرین مرحله خواهد بود.

بازسازی و اجرای نما

نمای ساختمان میتواند با شستشو مثل روز اول شود در صورتیکه:

نکته : در صورت نیاز به تخریب نمای قدیمی و اجرای نمای جدید بهتر ( بسیار بهتر ) است عملیات تخریب نمای قدیمی در زمان تخریب سایر قسمتهای ساختمان انجام شود. همینطور در صورت نیاز به تغییر در پنجره های ساختمان باید این موارد را قبل از نوسازی قسمتهای داخلی ساختمان انجام دهیم.

مزایای بازسازی ساختمان

چالشهای بازسازی ساختمان

خدمات نوسازی و بازسازی ساختمان

گروه پیمانکاری بهنام حاج منوچهری متشکل از چندین تیم حرفه ای و مجرب تمامی خدمات بازسازی و نوسازی ساختمان را به کارفرمایان و مالکین محترم ارائه مینماید.

بازسازی انواع ساختمانهای مسکونی، اداری و تجاری بطور کامل، جزئی و یا بصورت تعمیرات در دستور کار این مجموعه قرار دارد. جهت هماهنگی، مشاوره و دریافت اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید و یا از طریق واتس آپ پیام بگذارید. کارشناسان گروه پیمانکاری بهنام حاج منوچهری آماده پاسخگویی به شما عزیزان هستند.

  1. بازسازی کف : سرامیک و سنگ، پارکت و لمینت، موزائیک کاری کف حیاط و بام، سمن پلاست
  2. بازسازی دیوار : دیوار چینی، گچ کاری، کاشی کاری، نازک کاری، کاغذ دیواری، پتینه کاری، پارتیشن بندی، بلکا و غیره
  3. بازسازی تاسیسات مکانیکی و برقی ( گرمایش و سرمایش، تهویه مطبوع )
  4. تخریب جزئی و کلی
  5. بازسازی و شستشوی نما
  6. دکوراسیون داخلی، کابینت آشپزخانه و کمد دیواری، روف گاردن، نمای تجاری و اداری

پرسش های متداول درباره بازسازی و نوسازی

تفاوت نوسازی با بازسازی چیست؟