از آنجا که برخی از شهرهای کشور روی گسل زلزله قرار دارند، برای ساخت و ساز باید به سمت استفاده از سازه های مقاوم برویم که سازه سبک فولادی یکی از آنهاست که در برابر زلزله احتمالی ۸ ریشتری نیز مقاوم است.
قلیزاده کارشناس سازه های ساختمانی میگوید: در واقع این نوع ساختمانها نوعی پکیجی برای کمک به محیط زیست هستند و سیستم سازه های سبک فولادی به دلیل اینکه سازه های سبکی هستند و در عین حال دارای سرعت ساخت بالایی هستند، از جمله سازه های دوستدار محیط زیست محسوب می شوند. این ساختمانها 50 درصد کمتر از سایر ساختمانها مصرف انرژی، آب دارند و به صرفه تر هستند و از طرفی از نظر مصالح نیز به نفع مردم است و از همه مهمتر آلودگی کمتری تولید می کند و از طرفی نسبت به ساختمانهای سنتی نیز از همه لحاظ به صرفه تر است.
وی ادامه میدهد:« این سازه ها 1.5 برابر سازه های سنتی وزن دارند و تا 5 طبقه امکان ساخت ساختمان طبق مقررات ملی ساختمان وجود دارد. در مناطق شمالی با رطوبت بالا نیز سازه های مذکور مقاومت خوبی دارند و در عین حال در مقابل خُردگی، زنگ زدگی و موارد این چنینی مقاوم است و هیچ اتفاقی برای آنها رخ نمی دهد. این سازه ها تا بعد از 75 سال هیچ خُردگی، پوسیدگی و زنگ زدگی در سازه ایجاد نمی شود و در مناطق شمالی کشور نیز از این سازه ها استفاده شده است.
این کارشناس سازههای ساختمانی در پاسخ به این سوال که آیا برای ساخت نیاز به فندانسیون هم داریم میگوید:« برای ساخت سازه های جدید فندانسیون هم نیاز است اما با فندانسیون سازه های سنتی متفاوت است و بین 20 الی 30 سانت پِی زیر دیوارهای ساختمان قرار میگیرد و در مقابل زلزله تا 8 ریشتر مقاومت دارند.»
بنابراین با توجه به اینکه برخی از شهرهای کشور از جمله تهران روی گسل زلزله قرار دارند باید در حوزه ساخت و ساز ساختمانی به سمت استفاده از سازه هایی برویم که در برابر زلزله با ریشترهای بالا مقاوم باشند و در این خصوص استفاده از سازه های سبک فولادی یکی از این موارد است که باید مورد توجه سازندگان قرار گیرد.
منبع : آنا